Healthilicious Snickers,
Nuts about healthilicious nuts!
Ow how I love it when a plan comes together!
Kcal per reep: 213 Vet: 11 gram Koolhydraten: 11 gram Eiwit: 14,5 gram
Ingrediënten voor 8 Snicker repen
- 35 gram crunchy pindapasta (pindakaas)
- 60 gram Whey Protein (Peanut Butter smaak, eventueel half vanille half pindakaas poeder)
- 30 gram ultra fine oats (havermeel)
- snufje zout
- vanille-boter aroma
- scheutje amandelmelk
Caramel
- 50 gram dadels (ongeveer 2 of 3 grote)
- 15 gram cashewcreme (zelf maken van geweekte cashewnoten)
- 30 gram whey proteïne poeder (vanille of caramel smaak)
- Snufje zout
- aroma vanille-caramel
- eventueel walden farms caramel siroop (1 el)
- eetlepel amandelmelk (of tot goede substantie)
Noten Vulling
- 25 gram pecan noten
- 25 gram brazil noten
Chocolade Coating
- 1 reep pure chocolade (85% cacao van de AH eigen merk bijv)
OF
- 30 gram cacao poeder
- 15 gram cacaobotet
- 15 gram honing
- 10 gram kokosolie
Eventueel een schep chocolade-nutella whey proteïne poeder
Zo maak je deze heerlijke Snicker repen
Nougat
Stap 1
Mix alle ingrediënten behalve de amandelmelk in de keukenmachine, voeg op het laatst de amandelmelk heel voorzichtig toe tot er in de keukenmachine een stevige plakkerige deegbal vormt. Je moet de deegbal kunnen kneden zonder dat het uit elkaar valt of aan je handen blijft plakken.
Stap 1
Mix alle ingrediënten behalve de amandelmelk in de keukenmachine, voeg op het laatst de amandelmelk heel voorzichtig toe tot er in de keukenmachine een stevige plakkerige deegbal vormt. Je moet de deegbal kunnen kneden zonder dat het uit elkaar valt of aan je handen blijft plakken.
Stap 2
Druk het deeg van de nougat in een grote rechthoekige plastic bak of tupperware en verdeel gelijkmatig over de bodem.
Druk het deeg van de nougat in een grote rechthoekige plastic bak of tupperware en verdeel gelijkmatig over de bodem.
Caramel
Stap 3
Maak vervolgens de caramel door alle ingrediënten voor de caramel behalve de amandelmelk in de keukenmachine te mixen op een hoge stand. voeg heel langaam, lepel voor lepel de amandelmelk toe en hou de caramel goed in de gaten. Als het goed is vormt zich een witachtige romige caramel in de mengkom. Voeg naar smaak zout of aroma toe.
Schep de caramel over de nougat en verdeel gelijkmatig.
Schep de caramel over de nougat en verdeel gelijkmatig.
Noten
Stap 4
Maal in een schone keukenmachine de noten in kleine stukjes (maar niet te fijn) en verdeel de helft over de caramel en druk lichtjes aan. Zet het geheel in de vriezer om goed uit te harden. ongeveer 2 tot 3 uur.
Maal in een schone keukenmachine de noten in kleine stukjes (maar niet te fijn) en verdeel de helft over de caramel en druk lichtjes aan. Zet het geheel in de vriezer om goed uit te harden. ongeveer 2 tot 3 uur.
Chocolade Coating
Stap 5
Smelt de chocolade of maak zelf chocolade au bain mairie klaar en voeg er eventueel een schep chocolade-nutella whey proteïne door voor extra nootachtige smaak en eiwitjes!
Stap 6
Haal de bak met het snickermengsel uit de vriezer en snijd er met behulp van een scherp mes 8 repen van, wip ze er uit en houd met behulp van een vleestang (zo'n plastic knijp-ding voor in de keuken) de reep stevig vast terwijl je met je andere hand met een lepel de reep helemaal overgiet met chocolade, vergeet ook de onderkant niet!
En leg de repen op een met bakpapier beklede schaal of silicone mat, bestrooi de nog niet uitgeharde chocolade met de andere helft van de gehakte noten en laat goed uitharden in de koelkast.
Even wachten en binnen no time kun je helemaal nuts gaan om je eigen snicker repen! Maar eet er niet té veel want ook al is het een gezondere variant, calorie arm zijn ze zeker niet!
0 reacties:
Een reactie posten