Niet te versmaden Nougat Snoepjes!
It´s all in the name
En het is allemaal no nonsense, geen suiker, boter of ongezonde rotzooi. Alleen wat proteine poeder om ze nog geschikter te maken voor na die "late evening" workouts. En daarom perfectly skinny! (al moet je niet de hele batch in één keer opeten!)
Een veelzijdig nootje
Ingrediënten voor een batch Skinny Nougat Bites
- 100 gram cashew pasta
(van ongeveer 80 gram nootjes die je 6-8 uur hebt laten weken in water) - 40 gram proteïne poeder (whey vanille)
- snufje zout
- likje honing (of stevia)
- amandel-vanille aroma
Optionele Chocolade Coating
- 1 reep 90% pure chocolade
OF - raw cacao poeder met kokosolie of boter en wat honing of stevia
Zo maak je deze Skinny Nougat Bites
Stap 1.
Als je nog geen cashew pasta hebt gemaakt giet je de nootjes af en dep je ze even droog. Stop ze in een goede blender en maal op hoge snelheid fijn. Na een poosje vormt er zich een kleverige pasta. Je kunt alvast een beetje zout door de cashew pasta mengen tijdens het blenderen. Bewaar de pasta in de koelkast, heel goed houdbaar. In de koelkast zal het wat harder worden.
Stap 2.
Voeg alles bij elkaar in een blender en ga aan het mengen... Het mengsel zal door de warmte van het apparaat wat verdunnen waardoor het makkelijk samenkomt tot een deegbal. Als het goed is vormt het deeg zich als een bal in de kom van de food processor.
The best part... proeven!
Super belangrijk, want alleen jij weet hoe je de smaak het liefst wilt hebben. Misschien wil je je nougat zoeter? Of wat meer zout erdoor? Is het te droog? Voeg dan wat extra honing toe of heel voorzichtig een theelepeltje water per keer.
Super belangrijk, want alleen jij weet hoe je de smaak het liefst wilt hebben. Misschien wil je je nougat zoeter? Of wat meer zout erdoor? Is het te droog? Voeg dan wat extra honing toe of heel voorzichtig een theelepeltje water per keer.
Stap 3.
Helemaal tevreden met de smaak? dan rol je balletjes met je handen of druk je het deeg in bonbonvormpjes en laat je het hard worden in de vriezer.
na een uurtje is de nougat al helemaal hard geworden. Nu kun je het in de vriezer laten en er een nougat bite´je uittoveren als je daar zin in hebt... Dan heeft het meer de textuur van harde fudge (ook overheerlijk btw!)
na een uurtje is de nougat al helemaal hard geworden. Nu kun je het in de vriezer laten en er een nougat bite´je uittoveren als je daar zin in hebt... Dan heeft het meer de textuur van harde fudge (ook overheerlijk btw!)
Maar je kunt er ook voor kiezen om ze uit de vriezer te halen en te bewaren in de koelkast. Ze worden dan iets zachter en echt nougat-achtig.
Wil je jezelf helemaal verwennen? Smelt dan de chocolade of maak zelf een chocolade mengsel au bain mairie en dip de bevroren bites even in de chocolade. Leg op een stuk bakpapier of siliconen bakmat en laat in de vriezer opstijven...
Enjoy your little bites of hapiness!
0 reacties:
Een reactie posten