Puike Pompoentaart!
Even om ongezellig te doen
De Healthilicious oplossing
Ingrediënten voor Puike Pompoentaart
- 90 gram amandelmeel (of zelf malen)
- 45 gram pecannoten
- 1 el kokosolie
- 1 eiwit (dooier niet gebruiken)
- koekkruiden en kaneel naar wens
- gembersiroop en honing naar wens (kan ook weggelaten worden)
- eventueel Proteïne Poeder (vanille of smaakloos, whey of rijsteiwit poeder)
Voor de Vulling
- 250 gram pompoen puree
- 100 ml amandelmelk
- 3 eieren
- 1 schep (30 gram) proteïne poeder (kan ook weggelaten worden)
- koekkruiden met extra kaneel en nootmuskaat en eventueel gemberpoeder
- vanille aroma en citroen aroma (klein drupje)
- honing of agave naar wens
- Klein beetje amandelmeel en chiazaadjes om het pompoenmengsel goed op te laten stijven (kan ook met tapiocameel of arrowroot)
Voor de frosting
- 4 eetlepels magere griekse yoghurt
- 2 eetlepels Tahini (sesampasta)
- 30 gram proteïne poeder (vanille)
- scheutje honing
Zo maak je deze Healthilicious Pumpkin Pie
Stap 1.
Verwarm de oven op 170 graden. Voeg alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en meng tot het een kruimelig maar wel plakbaar deeg is geworden. Misschien moet je wat honing, kokosolie, gembersiroop of water toevoegen als het te droog is, of juist wat extra amandelmeel of proteïne poeder als het te plakkerig is.
Verwarm de oven op 170 graden. Voeg alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en meng tot het een kruimelig maar wel plakbaar deeg is geworden. Misschien moet je wat honing, kokosolie, gembersiroop of water toevoegen als het te droog is, of juist wat extra amandelmeel of proteïne poeder als het te plakkerig is.
Stap 2.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en duw het deeg in de springvorm. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en langs de randen omhoog. Laat de bodem 10 minuutjes in de oven bakken en laat afkoelen.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en duw het deeg in de springvorm. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en langs de randen omhoog. Laat de bodem 10 minuutjes in de oven bakken en laat afkoelen.
Stap 3.
Terwijl de bodem in de oven bakt, begin je aan de vulling. Voeg alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en proef of je de smaak lekker vindt. Voeg wat extra kruiden of aroma toe tot je het good to go vindt.
Stap 4.
Nadat de bodem klaar is, laat je deze afkoelen en verwarm je de oven opnieuw voor, ditmaal op 180 graden. Als de bodem is afgekoeld giet je het mengsel op de bodem en laat je de taart in 35 minuten gaar worden. Kijk als de tijd verstreken voorzichtig of het midden stevig maar nog een beetje puddingachtig is. Is dit niet het geval, dan moet de taart nog ietsje langer. Laat de taart afkoelen in de oven, en daarna in de koelkast.
Stap 5.
De frosting is een piece of cake! Voeg alle ingrediënten in een afsluitbaar bakje en roer met een vork tot je een gladde romige frosting hebt. Voeg naar wens kwark, honing, tahini of proteïne poeder toe.
Terwijl de bodem in de oven bakt, begin je aan de vulling. Voeg alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en proef of je de smaak lekker vindt. Voeg wat extra kruiden of aroma toe tot je het good to go vindt.
Stap 4.
Nadat de bodem klaar is, laat je deze afkoelen en verwarm je de oven opnieuw voor, ditmaal op 180 graden. Als de bodem is afgekoeld giet je het mengsel op de bodem en laat je de taart in 35 minuten gaar worden. Kijk als de tijd verstreken voorzichtig of het midden stevig maar nog een beetje puddingachtig is. Is dit niet het geval, dan moet de taart nog ietsje langer. Laat de taart afkoelen in de oven, en daarna in de koelkast.
Stap 5.
De frosting is een piece of cake! Voeg alle ingrediënten in een afsluitbaar bakje en roer met een vork tot je een gladde romige frosting hebt. Voeg naar wens kwark, honing, tahini of proteïne poeder toe.
Besmeer je hele taart met de frosting als je hem mooi wilt presenteren, of snijd een mooi stukje af en doe er een flinke dot frosting op... Smullen maar!
0 reacties:
Een reactie posten