Energy Protein Bombs
DIY energierepen
Ik maak dit recept soms in wat grotere repen en soms draai ik er balletjes van. In plaats van een chocolade jasje geef ik ze ook wel eens een coating van cacao poeder of geraspte kokos. Net waar ik zin in heb.
Ingrediënten voor een batch Energy Bombs
- 10 grote medjool dadels, of 18 kleinere
- 120 gram proteïne poeder (vanille)
- 60 gram havermeel (of havermout)
- 30 gram kokosrasp
- 30 gram amandelmeel
- 60 gram gemengde noten (walnoten, pecan)
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 1 eetlepel hennepzaad
- 1 eetlepel pure pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- honing of agave naar wens
- aroma citroen, amandel naar wens
Zo bereid je deze Energy Bombs
Stap 1
Meng in een food processor het havermeel, en de noten tot een gruis,
Stap 2
Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe en mix kort door elkaar op een hoge stand.
Stap 3
Voeg ten slotte de dadels, de kokosmelk, het aroma en de honing of agave toe en laat de food processor draaien tot het deeg een bal vormt in de beslagkom. Het moet een plakkerig geheel worden. Is het te droog, voeg dan extra dadels of kokosmelk toe. Is het te nat, dan voeg je extra amandelmeel, havermeel of ander droog ingrediënt toe.
Stap 4
Verdeel het beslag in een (glazen) schaal en zet in de koelkast om op te stijven. Na een paar uur is het mengsel wat harder geworden en kun je er met een scherp mes blokjes of repen van snijden. Deze energie bommetjes kun je nog even in de gesmolten pure chocolade dippen en weer in de koelkast zetten zodat ze een hard chocoladelaagje krijgen.
Je kunt er ook voor kiezen om balletjes van het beslag te draaien en deze door de kokosrasp of raw cacao poeder te rollen, Natuurlijk kun je ook de balletjes met gesmolten chocolade overgieten.
Liefde is.... Samen een Healthilicious Life delen!
- 10 grote medjool dadels, of 18 kleinere
- 120 gram proteïne poeder (vanille)
- 60 gram havermeel (of havermout)
- 30 gram kokosrasp
- 30 gram amandelmeel
- 60 gram gemengde noten (walnoten, pecan)
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 1 eetlepel hennepzaad
- 1 eetlepel pure pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- honing of agave naar wens
- aroma citroen, amandel naar wens
Zo bereid je deze Energy Bombs
Stap 1
Meng in een food processor het havermeel, en de noten tot een gruis,
Stap 2
Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe en mix kort door elkaar op een hoge stand.
Stap 3
Voeg ten slotte de dadels, de kokosmelk, het aroma en de honing of agave toe en laat de food processor draaien tot het deeg een bal vormt in de beslagkom. Het moet een plakkerig geheel worden. Is het te droog, voeg dan extra dadels of kokosmelk toe. Is het te nat, dan voeg je extra amandelmeel, havermeel of ander droog ingrediënt toe.
Meng in een food processor het havermeel, en de noten tot een gruis,
Stap 2
Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe en mix kort door elkaar op een hoge stand.
Stap 3
Voeg ten slotte de dadels, de kokosmelk, het aroma en de honing of agave toe en laat de food processor draaien tot het deeg een bal vormt in de beslagkom. Het moet een plakkerig geheel worden. Is het te droog, voeg dan extra dadels of kokosmelk toe. Is het te nat, dan voeg je extra amandelmeel, havermeel of ander droog ingrediënt toe.
Stap 4
Verdeel het beslag in een (glazen) schaal en zet in de koelkast om op te stijven. Na een paar uur is het mengsel wat harder geworden en kun je er met een scherp mes blokjes of repen van snijden. Deze energie bommetjes kun je nog even in de gesmolten pure chocolade dippen en weer in de koelkast zetten zodat ze een hard chocoladelaagje krijgen.
Je kunt er ook voor kiezen om balletjes van het beslag te draaien en deze door de kokosrasp of raw cacao poeder te rollen, Natuurlijk kun je ook de balletjes met gesmolten chocolade overgieten.
Verdeel het beslag in een (glazen) schaal en zet in de koelkast om op te stijven. Na een paar uur is het mengsel wat harder geworden en kun je er met een scherp mes blokjes of repen van snijden. Deze energie bommetjes kun je nog even in de gesmolten pure chocolade dippen en weer in de koelkast zetten zodat ze een hard chocoladelaagje krijgen.
Je kunt er ook voor kiezen om balletjes van het beslag te draaien en deze door de kokosrasp of raw cacao poeder te rollen, Natuurlijk kun je ook de balletjes met gesmolten chocolade overgieten.
0 reacties:
Een reactie posten