dinsdag 20 januari 2015

Energy Bombs

Energy Protein Bombs

DIY energierepen

Energierepen kopen deed ik veel. Vooral de proteïnerijke variant. Het is makkelijk om in je tas te hebben voor na het sporten, voor die momenten dat je langer op je werk blijft hangen dan verwacht of gewoon voor de onvoorziene momentjes waarop je anders een "slechte" keuze zou maken.
Maar het vervelende aan die repen uit de (web)winkel is dat ze ten eerste kneitertje-duur zijn, en ten tweede vaak ook vol E-nummers en ingrediënten waarvan in de naam niet kan uitspreken!

En ja, het kost even tijd om een batch eigengemaakte energy bars te maken, maar dan kun je wel weer een poosje vooruit want in de vriezer blijven ze prima goed. Bovendien weet je precies wat er in zit, en... ik geniet écht meer van een reep die ik met liefde en toewijding heb gemaakt!

Healthilicious Life - Energy Bombs

Deze energy bombs zijn écht lekker en ze geven je een voldaan gevoel. Je kunt natuurlijk zelf een beetje gaan experimenteren met ingrediënten en de zogenaamde Superfoods. Zo geef je een eigen draai aan dit recept.
Ik maak dit recept soms in wat grotere repen en soms draai ik er balletjes van. In plaats van een chocolade jasje geef ik ze ook wel eens een coating van cacao poeder of geraspte kokos. Net waar ik zin in heb.

Ingrediënten voor een batch Energy Bombs

  • 10 grote medjool dadels, of 18 kleinere
  • 120 gram proteïne poeder (vanille)
  • 60 gram havermeel (of havermout)
  • 30 gram kokosrasp
  • 30 gram amandelmeel
  • 60 gram gemengde noten (walnoten, pecan)
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 1 eetlepel pure pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • honing of agave naar wens
  • aroma citroen, amandel naar wens

Zo bereid je deze Energy Bombs

Stap 1
Meng in een food processor het havermeel, en de noten tot een gruis,
Stap 2
Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe en mix kort door elkaar op een hoge stand.
Stap 3
Voeg ten slotte de dadels, de kokosmelk, het aroma en de honing of agave toe en laat de food processor draaien tot het deeg een bal vormt in de beslagkom. Het moet een plakkerig geheel worden. Is het te droog, voeg dan extra dadels of kokosmelk toe. Is het te nat, dan voeg je extra amandelmeel, havermeel of ander droog ingrediënt toe.
Stap 4
Verdeel het beslag in een (glazen) schaal en zet in de koelkast om op te stijven. Na een paar uur is het mengsel wat harder geworden en kun je er met een scherp mes blokjes of repen van snijden. Deze energie bommetjes kun je nog even in de gesmolten pure chocolade dippen en weer in de koelkast zetten zodat ze een hard chocoladelaagje krijgen.
Je kunt er ook voor kiezen om balletjes van het beslag te draaien en deze door de kokosrasp of raw cacao poeder te rollen, Natuurlijk kun je ook de balletjes met gesmolten chocolade overgieten.

Liefde is.... Samen een Healthilicious Life delen!

Healthilicious Life - Chocolate Covered Energy Bombs

post  signature

0 reacties:

Een reactie plaatsen

 
Lovingly designed by Tasnim